Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan 5 adet mutfakta gıda güvenliğine uygun, hijyenik ve kaliteli yemek üreterek 21 adet yemekhane ile günde ortalama 13.000 kişiye öğle ve akşam yemeği verilmektedir. Buca Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerimiz için akşam yemeği sunulmaktadır. Üretim mutfaklarımızdan biri, Çölyak Hastalığı tanısı konulmuş öğrenci ve personellerimizin raporu doğrultusunda yararlanabileceği glutensiz yemek üretimini sağlamak amacıyla özel olarak dizayn edilmiştir. Üniversitemize bağlı Torbalı, Selçuk, Urla, Kiraz, Seferihisar ve Bergama ilçelerinde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızda yemek hizmeti verilmektedir. Tınaztepe Yerleşkesi’nde bulunan Tınaztepe Merkez Mutfağı ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını sağlamış olup belgesi bulunmaktadır.
Günlük menülerimiz, üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak gıda mühendisimiz ve diyetisyenlerimiz kontrolünde aşçıların tecrübeleri ile hazırlanmaktadır. Mutfaklarımızda 4 çeşitten oluşan menü hizmete sunulmakta olup; glutensiz ve vegan menü seçeneklerimiz de mevcuttur. Öğrencilerimiz Üniversitemize bağlı yemekhanelerden, Kurumsal Kimlik Kartlarına yükledikleri sanal para ile haftalık tanımlama, seçenekli tanımlama ya da günlük geçiş seçenekleriyle 11:00-13:30 saatleri arasında yararlanabilmektedirler.
Detaylı Bilgi Almak için Tıklayınız
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS)
Adres : DEÜ Rektörlüğü, Cumhuriyet Bulvarı No:144 35210 Alsancak – Konak/İzmir
Telefon : 0 (232) 412 16 00-01-04-07
Faks : 0 (232) 464 81 61
Web : sks.deu.edu.tr
E-posta: sks@deu.edu.tr